Blijmakers

Omdat geluk eigenlijk in heel kleine dingen zit maar je je daar wel van bewust moet zijn, ben ik begonnen met op te schrijven waarvan ik blij word. Bij wijze van experiment, want zou het kunnen helpen?Blijmakers #191. Halloween feestje van een vriendin hebben (verkleden is leuk!) en dan een coole outfit samenstellen met de spullen die je in huis hebt. Dus: zwarte kleding, vette hakken, gewoon omdat het kan ;) een pruik, creepy make-up; klaar!


2. Dat je zomaar een bos bloemen krijgt van iemand, dat gebeurde wel 2x deze week!


3. Op visite gaan naar een vriendin, zo lang blijven plakken dat je besluit samen wat te eten op te halen en dan 's avonds om half 10 toch maar naar huis moet omdat de peuter op instorten staat. Zó fijn dat dat kan! Dat R. zich zo goed weet te vermaken met de meisjes. Dat hij zich wel redt en ik niet continu alert hoef te zijn.
*Maar tegelijkertijd ook een beetje wrang en pijnlijk om het besef te hebben dat zoiets alleen kan wanneer L. logeerweekend heeft.


4. Dat m'n jongste de volgende dag vraagt wanneer we weer naar de meisjes gaan. "Mijn vriendjes!" *smelt* En dat je een appje krijgt met een tekening die de meisjes hebben gemaakt over R. De interesse is wederzijds :)

5. Dat het herfst is; dat betekent dus veel (groene) thee of m'n skinny macchiato drinken en overdag wierook branden. Zennnnn.

R. helpt graag mee tijdens het kokkerellen.
6. Nieuwe recepten uitproberen die erg goed lukken. En zelf  lekkere combinaties ontdekken door gewoon te proberen. Bijvoorbeeld een soepje maken met de dingen die je nog in huis hebt en dat het dan heel erg goed lukt.
Kruidenbouillon, soepgroente, blikje tomatenblokjes, restje gestoomde aardappel in blokjes, lekkere kruiden: Heerlijke minestronesoep én vegetarisch! Ik eet nu zo'n 6 dagen per week vegetarisch, heel sporadisch nog vlees, daar voel ik me goed bij.

7. Oppassen op mijn kleine vriendje. En dat R. dat ook zo leuk vindt en zich er op verheugt als ze langs komen. "Y. is mijn vriendje en wij gaan samen spelen." Oh ja? Wat ga je doen dan? "Kruipen". *lieverd*


8. Nieuwe kleren word ik stiekem ook wel erg blij van.
Ik doe enorm mijn best om tevreden te zijn met wat ik heb en te verkopen wat ik niet meer draag in het kader van bezuinigen en besparen waar het kan, maar ik kan zó blij worden van eindelijk (na 2 jaar?) de zwarte broek met sierritsjes te hebben gevonden die perfect zit én lang genoeg is. En met 20% korting omdat het National Glamourday was.

En vesten, ik draag heel graag vesten. Hema heeft ook zulke leuke exemplaren in de collectie nu, ik wil de hele collectie wel kopen, haha!
En alles van het merk Object natuurlijk, dat is mij echt op het lijf geschreven. Net even anders dan de grote massa, met bijzondere details.


9. Een berichtje krijgen van een kennis dat ze een blouseje heeft, haar miskoop maar echt mijn stijl, of ik er belang bij heb..? En dat ie dan ook perfect past :D

10. Ik ben tante geworden! Mijn broertje en zijn vriendin hebben een zoon gekregen. Kleine broertjes worden groot. <3
En hij lijkt op R., maar dat is ook niet zo gek aangezien R. een kopie is van mijn broertje én het eerste kind toch bijna altijd wel op de vader lijkt, nietwaar?

============================================================================================

Blijmaker #18: Einsteins raadsel

Breinbrekers, superleuk! Ik houd wel van raadsels en logica en kwam het volgende raadsel tegen;

* Naar het schijnt is het volgende raadsel door Einstein bedacht, al op jonge leeftijd. 98% van de mensen kan hem niet oplossen, hoor jij bij de 2%?* Er staan 5 huizen in een straat. In elk huis woont iemand met een andere nationaliteit. Ieder heeft zijn eigen merk sigaren, drinkt een ander type drinken, heeft een ander huisdier en elk huis heeft zijn eigen kleur. Geen één overeenkomst is er, er is dus niks dubbel.

1.       De Brit woont in het rode huis.
2.       De Zweed heeft honden als huisdieren.
3.       De Deen drinkt thee.
4.       Het groene huis grenst links aan het witte huis.
5.       De bewoner van het groene huis drinkt koffie.
6.       De bewoner die Pall Mall rookt heeft vogels.
7.       De bewoner van het gele huis rookt Dunhill.
8.       De bewoner van het huis in het midden drinkt melk.
9.       De Noor woont in het eerste huis.
10.   De bewoner die Blends rookt woont naast degene die katten heeft.
11.   De bewoner die paarden houdt woont naast degene die Dunhill rookt.
12.   De bewoner die Bluemasters rookt, drinkt bier.
13.   De Duitser rookt Prince.
14.   De Noor woont naast het blauwe huis.
15.   De bewoner die Blends rookt, woont naast degene die water drinkt.

De vraag is: Wie heeft er vissen?

Tip: Pak pen en papier erbij, maak een tabel/schema.

P.S. Het is mij gelukt! Daarom is het een blijmaker, haha. Dus mocht je de oplossing willen, geef maar een gil ;)

============================================================================================

Blijmakers #17


1. Naar de dierentuin in Emmen gaan met m'n jongste als L. logeerweekend heeft of met het hele gezin heen gaan. Dankzij de Rabobank Emmen - Coevorden konden we voor €8,50 p.p. heen (R. is nog gratis, normaal kost het €23,- p.p.)! En met Optimel eurosparen kan ik ook toegangskaarten kopen met 50% korting. Wie spaart bespaart ;)2. Kleding kopen voor L. voor een heel klein prijsje: sweater bij de Action voor €5,99, de broek bij de Hema voor €3,-.


3. Bij diezelfde Hema liep ik tegen deze lange, echt leren handschoenen aan. Handig, want doordat ik zo lang ben, zijn de mouwen van jassen vaak net wat te kort. Ze waren maar €3,-(!), de korte leren handschoenen lagen er voor €1,-. Niet te geloven, daar kan het toch niet eens voor gemaakt worden?
Ook de wollen sjaal, handgebreid met leuke pompons was in de aanbieding, namelijk €1,-. Het is dat ik niet meer nodig heb, want er lagen nog veel meer soorten sjaals voor maar €1,-!


4. Naast het oude pand van Blokker zit een outletstore van Bluff en Peter Shop, daar scoorde ik deze paarse skinny jeans van Cars voor €2,50. Hij zit als gegoten! Een aanrader om heen te gaan wanneer je tienerzoons, dochters of een wat grotere damesmaat hebt, ik heb veel leuk spul gezien voor heel kleine prijsjes. 


5. Ik heb mijzelf getrakteerd op een blik vol geluk, Leuk om iemand cadeau te doen trouwens. Er zitten 50 kaarten met spreuken in. Leuk om de dag mee te beginnen, om even te focussen op wat belangrijk is in het leven.


6. Mijn hippe nieuwe legging voor yoga en mijn yoga-sokken! Ziet er wat apart uit die sokken, maar ze zijn bijzonder handig. 


7. Nieuwe sneakers voor L. Ik kreeg een waardebon van Schuurman schoenen en ik had nog een VVV-bon, ik hoefde maar €15,- af te rekenen bij de kassa. Fijn, want L. verslijt zijn schoenen eerder dan dat ie eruit groeit tegenwoordig.

========================================================================

Blijmakers: #16 Fisherman's Friend Strongmanrun 2015

Charmant als altijd
En toen stond er een oproepje op Facebook: "Kaart over voor de Fisherman's Friend Strongmanrun in Hellendoorn. Gratis ter overname".

Net wat ik nodig had nu, die zondag. Maandag zou ik starten met EMDR therapie en daar zag ik verschrikkelijk tegenop. Dus helemaal kapot gaan op een obstakelrun, even niet na kunnen denken en piekeren omdat ik me wel moet focussen op de hindernisbaan, JA!


Maar hoe doen we dat dan met de kinderen? L. kan dat niet echt aan, heeft logeerweekend, zijn we wel op tijd terug, zal ik anders alleen gaan? Durf ik dat wel? Kan ik dat wel? En ik moest natuurlijk heel snel reageren, want er waren vast wel meer gegadigden. Ook had ik de dag ervoor nog gerend, niet zo handig. Het stond al een hele tijd op mijn verlanglijst, een obstakelrun. Maar de prijs (€69,-) en het gebrek aan krachttraining hield me tegen. Ik kan wel hardlopen, ik loop een halve marathon in iets meer dan 1.50 uur of 10 kilometer in 48 minuten, maar ik kan amper 20 pushups doen en al helemaal geen pull-ups. Die ene keer per week dat ik een HIIT training doe zet nou ook weer niet zoveel zoden aan de dijk.

W. zei natuurlijk dat de keuze aan mij was, desnoods namen we de kids mee. Of één van de twee en oppas regelen voor de ander.
Vriendin A. geappt, het dilemma voorgelegd; die zei meteen dat ik het moest doen. Dat kan ik heus wel, doorzettingsvermogen gaat het om en dat heb je wel.

H. gebeld, het kaartje was nog beschikbaar, moest ik wel meteen mijn spullen pakken en vertrekken, want met een uur zou de parkeerplaats sluiten, het was een krap uurtje rijden.
Intussen nog mijn moeder gebeld, die wilde wel op L. passen en R. kon dan gewoon mee in de wandelwagen. Laarzen aan, drinken, broodjes en koekjes mee, desnoods kon ie slapen in de wandelwagen.

Tsja, geen excuses meer dus, GAAN! Niet denken aan wat er allemaal niet mis kan gaan, maar gewoon erin duiken en zien hoe ver je komt. Dat moet ik vaker doen, ik heb blijkt nu wel genoeg doorzettingsvermogen. Anderen zagen dat al bij mij, ik geloof er nu zelf ook wat meer in. 


En wat was het gaaf! Ik heb het gehaald in 3 uur en 9 minuten, 21 kilometer hardlopen en 39 hindernissen. Ik ben in het tweede startvak (Eating Trees) op aanraden van H. gestart, omdat ik graag wel wilde hardlopen en niet alleen maar wandelen. Hoe verder achterin je start, hoe vaker je staat te wachten bij de hindernissen.


Ik stond versteld van mijzelf wat ik allemaal kan. Ik heb ook echt met een grote smile het (grootste deel van het) parcours afgelegd. Dit lijf wat ik vaak haat en verafschuw, heeft het toch maar even wel gedaan. Ik ben mijn eigen grootste vijand en criticus en heb dat stemmetje even de mond weten te snoeren.De hele avond stond ik nog te stuiteren van de adrenaline, dit is echt wel voor herhaling vatbaar! Wat ben ik toch blij met de mensen in mijn omgeving die mij helpen dit mogelijk te maken. 
H., voor het ticket. 
W., die als vanzelfsprekend met mij mee gaat en zijn hele dag er aan opoffert. 
Mijn moeder en C., die op L. passen. 
A., voor de aansporing en die zo in mij gelooft, dat ik het zelf ook ga geloven.

En ik ben er nu ook wel achter dat het water in de rivier echt steenkoud is! Ook een eyeopener, wanneer het heel erg slecht met me gaat lijkt het water van het kanaal een uitnodigend warm bad, de oplossing voor alles.
Valt dus ook vies tegen, dat warme bad. ;)

============================================================================================

Blijmakers #15


 1. Mijn tweedehands Zandstra skeelers die ik voor een klein prijsje via Marktplaats heb gescoord in Hoogeveen. Echte lange-afstand-skeelers, ik mag hopen dat de wieltjes langer meegaan dan 50 km zoals met de vorige het geval was!
 2. Dat mensen zo attent zijn om iets voor je mee te nemen wanneer je iets weggeeft. Daar word ik echt blij van :)


3. Hoe kun je hier nou niet blij van worden?


4. Mijn nieuwe keukenweegschaal, omdat de oude wel aan het eind van zijn latijn was en niet meer accuraat woog. Tsja, wat heb je dan aan een weegschaal, niet?
Weer van Sencor, net als mijn keukenmachine en staafmixer, alleen niet in de hippe turquoise kleur. Die was er ook wel, maar dan niet met uitneembare schaal. En dat leek mijn wel donders handig!


5. In de afprijsbak van de Alber Heijn kwam ik deze gietijzeren braadpan tegen. Nu slechts €20,- én geschikt voor inductie. Die heb ik mijzelf maar cadeau gedaan, ik kook tenslotte graag gezond nu, dus kwaliteitspannen is dan wel een goede investering. 


6. Gewoon een pot thee zetten voor mijzelf. Waarom doe ik dat toch niet vaker?


7.. Wierook branden, vooral in de combinatie met de radio op Classic FM, daar word ik wel zen van. W. houdt niet zo van de geur, dus brand ik dat gewoon lekker overdag ;)


8. De speelkamer is, op de slaapbank die we nog moeten aanschaffen na, helemaal klaar! Ik heb (lang leve Marktplaats!) nu eindelijk mijn gedroomde kastenwand, met ruimte genoeg voor al m'n boeken en dvd's (nou ja, nadat ik een schifting had gedaan en alle boeken die ik niet meer boeiend vind of toch niet meer ga lezen heb weggedaan). Man, wat een lading dvd's hebben we!
Ben je nog op zoek naar een film, wij hebben hem ongetwijfeld. Dvd-o-theek Tromp, haha.
Nu wanneer ik er zin in heb alles weer op alfabetische volgorde zetten, dat zoekt toch een stuk makkelijker ;)

========================================================================

Blijmakers #14: Mijn verjaardag

5 juli was ik jarig, 31 ben ik geworden. Ik zag er om heel eerlijk te zijn behoorlijk tegenop, ik heb er nog aan gedacht om het gewoon maar niet te vieren. Alles wat geregeld moet worden, alleen bij de gedachte al werd ik zo overweldigd door angst en spanning, dat gaf al zoveel druk dat ik het niet meer zag zitten. Tsja, ook dat hoort bij mij ziekte.


Toch heb ik het maar wel gevierd, omdat ik het toch ook wel heel fijn vind om iedereen weer te zien en te spreken, veel vrienden spreek je tegenwoordig haast alleen nog maar met verjaardagen omdat uitgaan er nu vrijwel niet meer bij is (oppas is meestal niet te vinden, financieel komt het niet altijd uit en vaak zijn we ook gewoon heel erg moe 's avonds).Ik had iedereen voor de zondagochtend en middag uitgenodigd, omdat ik zelf nog mee wilde lopen met de Grachtenloop, ik had namelijk een startbewijs gekregen van iemand!
Het is de dag zelf afgelast by the way vanwege de extreme weersomstandigheden, met zo'n hitte vond met het niet verantwoord het door te laten gaan. Helaas.

De avond ervoor kregen we onverwachts nog visite, om half 10 stonden er vrienden van W. voor de deur! Totaal niet op gerekend, omdat iedereen naar de Tour de France in Utrecht wilde, maar ook dit ging vanwege de hitte niet door.
't Was weg gezellig, zo gezellig dat ze pas om half 5 weg weggingen. En natuurlijk waren de kids gewoon weer om half 7 wakker, haha.

Ik ben ontzettend verwend met mooie cadeaus, waar ik stuk voor stuk echt heel erg blij mee ben! Het is zo heerlijk om cadeaus te krijgen :D


1. Een prachtig windlicht van Rivièra Maison van mijn moeder en C. Plus nog een envelop met inhoud :D


 2. Een cafétière van vriendin M. Kan ik nu zelf lekkere ijskoffie maken!


3. Van vriendin D. een prachtige armband en een heel erg lief kaartje.


4. De verjaardagskaarten. Een kaartje krijgen blijft leuk, ook al word je 31 ;)


5. Van meerdere mensen heb ik geld gekregen. Dat was heel fijn, want de volgende dag gingen we op vakantie. Gelegenheid genoeg om te shoppen dus!

Ik heb voor mijzelf een nieuwe zonnebril, blouse met sterretjesprint (i love sterretjes, als ik iets zie met sterretjesprint moet ik het hebben) en een paar Nikes (man wat lopen ze lekker!) gescoord. En ook een paar Nikes voor L. en een korte broek voor L. (we waren bij de Rosada outlet in Roosendaal, vandaar).


6. Van m'n schoonzus en zwager kreeg ik een boekenbon, van mijn broertje en zijn vriendin ook, dus daarvoor heb ik zelf een paar mooie boeken uitgekozen. 

Dat zijn geworden: Het zandloper dieet kookboek en het nieuwe boek van Karin Slaughter (het lukt me nog steeds niet om te lezen, ik heb met Sinterklaas het vorige boek van Karin Slaughter gekregen, ze is mijn favoriete schrijfster, maar het boek ligt nog onaangeroerd in de kast. Maar ik mag hopen dat dat toch ooit wel weer gaat lukken!).


7. Van F. en A. kreeg ik het nieuwe boek van Rens Kroes, superblij mee!

En van W.en mijn kinderen heb ik nog niets gekregen, dat cadeau heb ik dus nog tegoed. Heb ik nog iets om naar uit te kijken dus ;)

============================================================================================

Blijmaker #13: Gewonnen pakket van Ecomarkt

Ik heb een supergaaf pakket gewonnen van Ecomarkt, i.s.m. Joyce loves healthy fooood. Ecomarkt is een natuurvoedingswinkel in Borculo, ze hebben ook een webwinkel. Handig!
Ik heb gisteren het pakket vol met heerlijke producten ontvangen.
Dat wordt veel lekkere nieuwe producten uitproberen de komende weken dus :D

Dit zat er allemaal in:

 • Amandelmelk. Lekker om havermoutpap mee te maken.
 • Teff, dat is een graansoort. Lekker om mee te ontbijten, je kunt er pap mee maken. Mooi ter afwisseling van de havermout.
 • Kokoswater. Daar ben ik vreselijk nieuwsgierig naar, lijkt me erg lekker. Het schijnt ook heel goed voor je te zijn, het bevat erg veel magnesium. Ik drink alleen koffie, thee en water, dus dit is een mooie aanvulling daar op.
 • Kokosmelk. Lekker om chiapudding mee te maken
 • Een blikje organische gember frisdrank. Klinkt goed!
 • Een pot ontgeurde kokosolie. Fijn om mee te bakken, dat gebruik ik bijna dagelijks.
 • Rijstewafels, zonder zout. Lekker met hummus of notenpasta. 
 • Vivani melkchocolade met hazelnoten. Chocolade is ALTIJD goed.
 • Lovechock raw chocolate, daar heb ik veel over gelezen, was ik al erg nieuwsgierig naar! Is suikervij namelijk :)
 • Wijnsteenbakpoeder. Voor m'n zoete baksels, zoals de bananencake.
 • Bourbon vanille poeder, één theelepel staat gelijk aan één vanillepeul. Klinkt goed, niet?
 • Udon (japanse noodles). Goed in combinatie met gewokte groentes en eventueel (biologische) kip.
 • Zakje biologische groentechips.
Wat een heerlijke producten, niet? Ik bof maar weer!

============================================================================================

Blijmakers #12


1. Zomaar een bosje tulpen krijgen bij de Jumbo wanneer je daar op zondag net voor sluitingstijd een paar boodschappen haalt. Anders moest ze ze toch weggooien, dat was ook zo zonde. Lief!2. Mijn mediterraanse pakket van Delicious. is gearriveerd! Wat een lekkere dingen zitten er in zeg, dat voor maar €14,- inclusief verzending!


3. IJs eten met mijn jongste in de stad. Ik kan La Dolce niet meer ongezien voorbij lopen. L. taalde er niet naar (nog steeds niet), maar R. dubbelop! Hij geniet daar zó van, ik dus ook. :)


4. Dat A. en R. op onze weekendkaarten de zondag heen konden naar Pinkpop (wij zijn zelf zaterdag heen geweest, jongste zoon heeft bij A. en R. geslapen :D). En dat A. dan een hoedje voor mij meeneemt, "Ik weet wel hoe jij bent, jij vindt dat heel leuk, maar bent ook zuinig en koopt het dus niet. Daarom nemen wij hem voor je mee". Klopt precies, haha! Fijn, zo'n vriendin die je zo goed kent. En lief!


5. Dat vriendin M. nog steeds kaartjes stuurt. Een klein gebaar misschien, maar dat doet me altijd heel erg goed. En dat weet ze. Lief!6. Koken met restjes omdat weggooien zo zonde is of ik geen zin/tijd/geld heb voor boodschappen en kijk wat ik kan maken met wat is nog in huis heb, waar dan heel lekkere en verrassende maaltijden uit voortkomen! Dat geeft veel voldoening :D

 • Gnocchi met stoofvlees, is erg lekker! De volgende dag heb ik het restant wat nog over was gegeten met een blik sperziebonen, ook een goede combi (koken met wat er nog in huis was).
 • Een salade van roerei met komkommer, paprika en feta (eieren waren op datum, paprika en komkommer zaten al wat zachtere plekken op)
 • Een panini met rode pesto en kipfilet, verrassend lekker (kipfilet was bijna over datum).
============================================================================================

Blijmakers # 11 Pinkpop 2015

Amnesty International is een onafhankelijke beweging die zich inzet voor slachtoffers van schending van mensenrechten. Verschrikkelijk dat het nodig is, maar fantastisch dat ze het doen.
 Ze staan dit jaar op Pinkpop om aandacht te vragen voor meer vrijheid in Azerbeidzjan. Ik volg ze op Facebook en doe mee met de petities die mij gemaild worden.
Nou was er vorige week een prijsvraag in één van die mails, er werd namelijk gevraagd wie de president van Azerbeidzjan is. Dat is Ilham Alijev natuurlijk (lang leve Wikipedia), ik heb het antwoord ingestuurd en er verder niet echt meer aan gedacht.

Kreeg ik aan het begin van de week ineens een mail, dat ik twee weekendkaarten voor Pinkpop gewonnen heb! Geweldig! Dat staat al heel erg lang op mijn wishlist, naar Pinkpop toe. Maar ja, de kaarten zijn behoorlijk prijzig, €180,- voor een weekend, €95,- voor een dagkaart.
En oppas hè, dat is ook wel redelijk lastig in ons geval. En W. werkt op zaterdag.

Maar... L. had toevallig logeerweekend bij het KDC en mijn moeder kon overdag wel op R. passen, hij zou 's avonds bij A. kunnen slapen. W. kon vrij krijgen, ondanks dat het op zeer korte termijn was dus we konden wel heen!


Het programma begon tegen 15.00 uur pas, we zijn om 10.00 uur vertrokken vanuit Coevorden en zijn eerst naar Eindhoven geweest, we kwamen er toch praktisch aan langs. Want.. daar is een Primark! En een Starbucks! Dat was een fantastisch idee van W.. hij weet wel hoe hij mij blij moet maken :D
Om 4 uur aangekomen op het terrein was Dotan aan het spelen op de mainstage. Dat was een prachtig optreden, ze zijn live echt veel beter vind ik!

Daarna Selah Sue gezien (wie? vroeg W. haha) op de 3FM stage en hebben we ondertussen een rondje over het terrein gelopen op zoek naar de Amnesty stand. Even gekletst met één van de meiden daar en ze nogmaals bedankt voor de kaartjes.

Wat echt heel erg goed geregeld was, was dat er standjes waren van de Limburgse waterleidingmaatschappij en er dus gratis kraanwater geschonken werd. Het was behoorlijk warm, dus ook wel noodzakelijk, ik was zeer blij met die voorziening! Ook W. is maar aan het water gegaan, we dronken zoveel dat daar geen cola/bier tegen te kopen was.

Wachtend op Anouk

We hebben wat loempia's gehaald en deze opgegeten lekker zittend in het gras wachtend op de start van het optreden van Anouk. Wát een geweldig optreden! Wat een stem heeft ze, echt waanzinnig. Ze was aan de andere kant van het terrein nog te horen toen we naar de 3FM stage gingen om het optreden van Kensington te zien.


Tijdens de tocht daar naartoe ben ik W. nog kwijt geraakt voor enkele minuten, wat resulteerde in een hevige paniekaanval. Ik loop best snel, W. was in de weer met z'n telefoon en liep dus niet achter mij aan zoals ik dacht. Afgrijselijk gevoel, dat ik hem niet meer zag in de mensenmassa. Ik durfde niet zo goed van mijn plek omdat ik bang was hem mis te lopen, maar ben toch maar rondjes gaan lopen totdat ik hem weer zag. Maar goed, het is goed gekomen, na 10 minuten was ik weer gekalmeerd. Lang leve de yoga-ademhaling ;)


Kensington was ook heel erg goed! Geen wonder dat ze het zo goed doen internationaal. Ik geloof ook dat iedereen nadat Anouk klaar was op de mainstage naar de 3FM stage kwam, het was onwijs druk. Leuk om te zien dat er zoveel mensen meezingen en klappen, het sfeertje was echt goed hier.
Maar na 4 nummers vonden we het wel tijd om de auto weer eens op te zoeken, want het was nog 3 uur terugrijden naar huis.


We hebben eerst nog wat gegeten in de Kalm-aan-laan, daar stonden verscheidene eettentjes met niet alledaagse producten. Om er een paar te noemen: Insecten op een stokje en -loempia's, Tibetaans, Vietnamees, coon-broodjes, poffertjes, tosti's en tostini, soep & salades, vis, hamburgers van Angusvlees, cheeseburgers, kaasburgers, gamba's, pita, Döner, zoete baksels, echt heel erg veel keuze. Ook voor vegetariërs trouwens. Ik heb een vegetarische bulgursalade met groente en feta gehad, dat smaakte zeer goed, die ga ik zeker zelf een keer proberen in elkaar te flansen. W. heeft nog 2 loempia's gehaald, die bevielen hem wel goed.


De terugreis was spannend, de batterij van mijn telefoon was leeg (navigatie), net toen we in Duitsland reden. Op de heenweg (door Nederland) was de route namelijk wel goed aangegeven, maar de terugreis, hoe je weer op de A2 kwam omdat we de omleiding gevolgd hebben stond niet aangegeven. Beetje jammer dat de telefoon van W. verschrikkelijk traag is, internet in Duitsland niet werkt én wij de weg daar helemaal niet kennen.
We hebben nog een verkeerde afslag genomen en kwamen in Keulen uit in plaats van Duisburg, dat heeft een uur extra gekost. Ook was de tank leeg rijdend op de A31, we hadden al 120 km geen tankstation gezien, voor mijn gevoel zijn die in Nederland echt véél meer te vinden langs de snelweg. Maar gelukkig, net toen het lampje aansprong van reserve doemde er een bord op dat het volgende tankstation 5 km verderop zat. Eind goed, al goed :)


Het was een superleuke dag, ik ben Amnesty, mam en A. dan ook zeer dankbaar voor het mogelijk maken hiervan!
Ondanks mijn paniekaanvallen. Ik kan niet goed tegen mensenmassa's (nu ik ziek ben is het extreem) en heb echt het gevoel dat ik stik als alles vast staat, ik niet van mijn plek kan en mensen van voor, achter en opzij tegen mij aan drukken. Mijn grootste angst, dat ik W. kwijt zou raken in de menigte is ook uitgekomen. Maar ik ben er nog. Ik heb mijzelf best goed onder controle weten te houden, mezelf niet voor schut gezet volgens mij.
Waarom ik dan toch hier naartoe ga terwijl ik angst- en paniekaanvallen heb?
Omdat even samen weg met W. zoveel energie geeft, het is ontzettend goed voor ons en onze relatie. Zo'n fantastisch aanbod kan ik dan toch niet laten schieten?

Maar is een heel weekend de volle pond ervoor betalen waard?
 • Kaarten €360,-
 • Parkeren €25,-
 • Benzine €100,-
 • Consumptiebonnen €250,- (want €2,50 per stuk, een broodje kost zo 4 bonnen. Dat dan 3 dagen lang)
Je ben zo ruim €700,- kwijt met zijn tweeën. Plus het regelen van alles eromheen, zoals oppas, slaapplekken etc.

Ben je 20 ben en heb je geen kinderen: ja. Geweldige sfeer, optredens van de groten der aarde, superleuke eet- en drinktentjes.
Ben je 30 en heb je wel kinderen wat maakt dat zo'n weekend wel heel erg veel organisatietalent en hulp vanuit je omgeving vraagt: nee. En, slapen in een tent. Nee. Twee keer gedaan zo'n 12 jaar geleden, W. heeft het er nog steeds over. Geen succes.

=================================================================================

Blijmakers #10


1. Uit eten gaan met mams, oma, tante en nichtje bij de Japanner in Emmen. We hebben ons buikje mooi rond gegeten in de sushi en Japanse gerechten. Ze hebben er ook zwart sesam ijs, een heel bijzondere maar erg lekkere smaak!


 2. Met mooi weer op de dag dat W. ook vrij is de stad in lopen en een ijsje eten bij la Dolce.


3. Bij Het Goed een Armani broek gescoord voor €9,95, als nieuw en su-per lang! Helemaal volgens de laatste trend, namelijk met uitlopende pijp. Ben ik dus toch overstag gegaan ;)


4. Twee t-shirtjes voor L. gevonden bij de Zeeman, blauw met grafische print en borstzakje en een antracietkleurig shirt. Ik ben een grote fan van zwarte kleding, ook voor kinderen! Je ziet het nog niet veel, dus als ik iets leuks tegenkom, neem ik het ook vrijwel altijd mee.


 5. R. die erg blij is met zijn nieuwe schoenen. Hij is alweer een maat omhoog gegaan, meneer draagt sinds gisteren maat 23.


6. Bij Het Goed tegen de Ikea hobbeleland aanlopen, hier slechts €6,95, is nieuw €29,95. R. klom er meteen op, die kon ik dus niet laten staan.


7. Dat je verzorgingsartikelen ophaalt bij de Op = Op en dat je dan een goodiebag meekrijgt, omdat je meer dan €10,- besteedt hebt en ze vandaag de 100e winkel geopend hebben. Nice! 8. Buiten eten, een lekkere lauwwarme kikkererwtensalade.


9. Een Hugo Boss polo vinden voor een klein prijsje voor W. bij het Klaverblad. 10. Broertjes <3

====================================================================================

Blijmakers #9

Op de momenten dat het niet goed gaat probeer ik te kijken naar het positieve, hoe klein ook, dat kan een verschil maken en geeft in elk geval tijdelijk iets verlichting. Op een goede dag heb ik een blog geschreven en een ronde hardgelopen, als dat lukt ben ik tevreden en voel ik me meteen wat beter.

Het gaat helemaal niet goed met me nu, wat al blijkt uit het gebrek aan berichten op mijn blog. Ik ren rond als een kip zonder kop en ben niet in staat om ook maar iets te doen eigenlijk. Standje overleven sta ik nu in.
Toch waren er in deze inktzwarte week mooie momenten en dingen die ik wil koesteren, daarom schrijf ik ze op. Want hoe moeilijk het ook is, alles is tijdelijk, ook dit gaat weer voorbij. Dat is iets wat ik in de afgelopen twee jaar wel geleerd heb!1. De mooie bos pioenrozen die ik van mijn oma gekregen heb, toen we vorige week samen op de markt waren. 
Heerlijk is dat, op maandag met mijn moeder en oma naar de markt, groente en fruit kopen en dan nog even samen een kop koffie drinken.


2. Dat ik voor mijn stiefvader een jaarabonnement op Psychologie magazine gewonnen heb. Op papier kan ik me goed uitdrukken, mijn motivatie was ook heel goed, al zeg ik het zelf ;) 
Kan ik eindelijk eens iets terug doen (geven in dit geval).3. De Ceylon kaneel van Jonnie Boer, met 35% korting gekocht bij de Albert Heijn. Wát een verschil met de normale kaneel, wat een ongelofelijk smaakverschil! Het is drie keer zo duur als de goedkope kaneel die ik normaal koop, ik ben nogal een grootverbruiker, maar dit verschil is wel heel erg groot! Het verschil zit hem in de kaneelsoort natuurlijk, dit is Ceylon kaneel en de normale kaneel is Cassia. De smaak is zoeter, minder branderig, maar toch dieper. 
Wist je dat kaneel heel veel goede eigenschappen heeft en ook in de categorie superfoods valt?


4. Zelf brood bakken is heel makkelijk wanneer je een broodbakmachine tot je beschikking hebt. Ik vind het fijn, want je weet precies wat er in zit, ik laat de suiker weg bijvoorbeeld als ik het zelf bak. In plaats van meteen één te kopen kun je natuurlijk ook rondvragen in je omgeving of iemand er één te leen heeft. Het is namelijk een nogal lomp apparaat, een sta-in-de-weg die je waarschijnlijk maar sporadisch zult gaan gebruiken. Ik heb die van mijn moeder te leen.


5. Eindelijk heb ik een bak gevonden (bij Action) waar de picto's fatsoenlijk in passen. Kan L. ze in één oogopslag zien, dat scheelt heel veel stress, rusteloosheid en tijd. Handig!


6. Het servies van Ariadne lag bij de Albert Heijn in de afprijsbak. Ik heb nog een paar onderdelen kunnen scoren van dit mooie pastelkleurige servies met schulpranden, dit staat nu te pronken in mijn bordenrek. Maar ik gebruik ze natuurlijk ook, het is niet alleen voor de sier.


7. Vriendlief heeft voor mij een wandbord gemaakt van de planken die we nog over hadden van het dak van de blokhut. Ik ben er heel erg blij mee, dit staat fantastisch aan de muur van de overkapping zometeen.


8. Mijn schatjes <3


 9. Ik ben met mijn moeder naar een rommelmarkt in Hardenberg geweest tweede Pinksterdag. We zijn flink geslaagd allebei! Ik heb bloempotten van Riviera Maison gevonden, wat een mazzel hè? Mijn moeder heeft er twee overgenomen, ik heb er één gehouden. Ik hecht niet zoveel waarde aan symmetrie, dus heb aan 1 genoeg ;)
Ook heb ik pauwenveren gevonden, een hele tros voor €2,-, een groot dienblad voor €1,- en een trui van Dept voor €2,-. Dit wil ik zeker vaker doen, een rommelmarkt bezoeken, het was erg gezellig en we hebben leuke spullen gevonden voor een prikkie.

=======================================================================================

Blijmakers #8


1. Lekker wandelen met de kinderen op een zonnige dag en de pluisjes van de paardenbloemen afblazen. 2. Mijn Moederdag cadeaus natuurlijk! L. heeft op het KDC een mooie kalender ingekleurd met op elke maand een leuke foto van hemzelf.
Van beide jongens kreeg ik een rode roos en een reep Tony's Chocolonely, van W. kreeg ik een heel gave keukenmachine in een superhip turquoise kleurtje <3


2. R. in zijn nieuwe legging met gitaren print all-over, 2 stuks voor €9,95 bij H&M. Wat staat hem dat toch schattig! Oh, hij moet natuurlijk ZELF zijn haar borstelen. hij is tenslotte al 2.


4. De kids die beide bij oma op schoot willen en naar een katten-bloopers-filmpje kijken :D

5. Dat je moeder een bakje zelfgemaakte pasta meeneemt als ze op bezoek komt. Was weer heerlijk, mam! Ook fijn dat ik een dag niet hoef te koken.


6. Mijn fotoplankje (van Action) heb ik onder handen genomen, ik heb er drie haakjes aan gemaakt. Zo kan ik er ook nog iets aan de onderkant aan hangen. 

De Rivièra Maison hanger heb ik van mijn moeder gekregen, een vogelhuisje van Xenos, de dromenvanger heb ik in de wereldwinkel gekocht. Zo jammer dat deze weggaat uit Coevorden! Wel is alles nu met 40% korting te koop, dus als je nog een leuk cadeautje zoekt, een dromenvanger, wierook, sieraden of Boeddhabeeld, nu is het moment om dat te doen. 
Het & teken is van karton (Xenos) en heb ik met wol omwikkeld, op de foto staat mijn in 2012 overleden schoonvader, het glitterhert heb ik ooit bij de AH gekocht. De sterretjes met lampjes slinger (op batterij, lijkt erg leuk 's avonds) komt van de Action.7. Het tijdschriftenrek wat ik bij de Hema heb gekocht, met korting. Normaal €14,-, ik kreeg hem mee voor €10,- omdat ie wat verbogen was. Is gelukkig zo terug te buigen. Is mijn wanstaltig lelijke toilet wel iets door opgeknapt ;)


8. Mijn hangstoel! Heb ik via Marktplaats kunnen kopen van iemand in Coevorden, nieuw in de verpakking voor €10,-. Laat het mooie weer maar komen, kan ik lekker relaxen wanneer de kinderen buiten spelen.


9. De wandplank in de vorm van een wolk. Die heeft mijn stiefvader zelfgemaakt voor zijn jongste zoon, nu hangt hij op de kamer bij mijn jongste zoon.


10. Dat vriendin M. en ik elkaar op dezelfde dag een kaartje sturen. Hoe is het mogelijk, niet? Voelen we dan toch aan op de een of andere manier ;) De auto staat al ruim 10(!!) weken bij de garage, nog gevolg van het ongeluk van Wesley in september, ik ben dus maar zeer sporadisch in het bezit van een auto en kan weinig afspreken. Een kaartje sturen kan altijd gelukkig.

============================================================================================

Blijmakers #7

Metalen bord, Zeeman €3,99. Voor in de blokhut.
Omdat geluk eigenlijk in heel kleine dingen zit maar je je daar wel bewust van moet zijn, ben ik begonnen op te schrijven waar ik blij van word.
Het leven kan heel leuk zijn, maar wanneer je een depressie hebt is het erg lastig dat op te merken. Daarom schrijf ik het voor mijzelf op, dat helpt.

Inmiddels is het een wekelijks iets, ik probeer elke week een opsomming te maken van wat mij blij maakte de afgelopen week. Deze week was het de week van de zeer attente mensen in mijn omgeving. Ik zal een opsomming maken:
1. Een berichtje krijgen van een kennis dat ze nog wat kleertjes heeft die haar zoontje te klein zijn, of ik er belang bij heb?  Absoluut! Dank je wel R.


2. Een berichtje krijgen van F., of ik deze melk ook drink? Want ook zij hadden de monsterdoos besteld, maar gebruiken dit niet. Natuurlijk, graag!


3. Mijn moeder die een bakje gojibessen voor me heeft. Ze vindt ze toch niet zo, of ik het wel wil? Zeker weten! Lekker in de havermoutpap.


 4. Oma die langs komt en een bak kokosolie mee heeft genomen. "Ja ach, het was zo'n mooie aanbieding, dat ik er ook meteen één voor jou meegenomen heb." Lieve oma. Die ook zondagmiddag op R. gepast heeft zodat ik lekker met W. kon gaan fietsen. Even met z'n tweeën sporten, heel erg fijn.


5. Vriendin A. die zaterdag op visite kwam en een bloemetje voor me mee nam, vanwege de teleurstelling van vrijdag. De schat!

6. De overbuurvrouw die nog een stapel rubberen tegels had liggen, of wij die wel wilde hebben? Echt wel! Wordt het speeltoestel (met name de schommel) toch net iets veiliger.

7. De overbuurjongen die zijn oude loopauto kwam brengen, als cadeautje voor R. (eigenlijk voor L. in eerste instantie, maar die is er al iets te groot voor). Lieverd!


8. Naar de geitjes en hertjes gaan met de kinderen, R. die de geiten voert en L. die het brood heel dapper een eindje verderop over het hek heen gooit. Want dat is toch wel eng, zo'n beest zo dichtbij.

shirt 1 en 2 van Zeeman, €2,49 en €2,99, shirt 3 van Hema, €5,-
Hema, longsleeve €4,-, t-shirt €4,99
 9. Even een uurtje helemaal voor mijzelf hebben en in mijn eentje de stad in gaan. Mooie shirts voor de jongens gescoord voor een klein prijsje.


10. Dat m'n stiefbroertje D. op R. gepast heeft zaterdagavond, zodat ik even met W. op stap kon (L. had logeerweekend, dus sliep zaterdag op het KDC). 
Helaas was er niet echt iets te beleven in het centrum van Coevorden, maar we hebben toch een leuke avond gehad met z'n tweetjes. 
Echt praten met elkaar kwamen we nu wel aan toe bijvoorbeeld, iets waar je thuis toch niet zo snel aan toe komt omdat er dan altijd wel iets te doen is of er andere afleiding is. 
En veel lachen, wat heb ik toch heerlijk gelachen met W.  <3

=========================================================================================

Blijmakers #6


 1. Dat ik EIN-DE-LIJK een tafelloper gevonden heb die in de lengte over de tafel kan. Alle lopers die ik in huis had waren te kort. Dit exemplaar heb ik bij Xenos gevonden en hij was ook nog eens in de aanbieding voor de helft van de prijs! Ik heb er €4,- voor betaald, koopje toch? 2. Mama, een kameel! Aldus L., R. dacht dat het een zwaan was. Het is toch overduidelijk een flamingo?! Ik ben er erg blij mee, ook bij Xenos gevonden, voor €6,99.


 3. Dat de buitenlampjes van de Action weer op voorraad waren! En dat ze zo mooi lijken op de blokhut. En dat mijn opa ze er meteen aan gemaakt heeft :)


 4. Dat er vrijdag een man aan de deur kwam met een enorme bos bloemen, namens het bedrijf dat de straten vernieuwd aan de singels. Daar waar ik vorige week snoeihard onderuit gegaan ben met de kinderen op de fiets, vanwege de grote hoeveelheid zand op het fietspad. Erg attent dat hij even kwam informeren hoe het nu ging.


5. Wat een ontdekking, gedroogde bessenmix, smaakt heerlijk in de muesli inderdaad, ook vast erg goed in de bananencake. Wel jammer dat ik het pas ontdekt heb nu ze uit het assortiment gaan bij de AH in Coevorden, maar wel leuk dat ik ze met een flinke korting kon aanschaffen.


6. De potten met schelpen van de Action, €1,49 per pot. Staat zo al leuk als decoratie, maar je kunt er zoveel meer mee! Leuk om een spiegelrand mee te beplakken, om een ketting van te maken, om een tas of hoed mee te versieren etc. etc.


7. Soms tref je een buitenkansje. Die moet je dan ook meteen grijpen! En dat heb ik gedaan, ik heb 5(!) paar leren merkschoenen kunnen overnemen van iemand voor €30,-. Echt! Nike, Nubikk, AQA, Invito en Hobbs. Zo goed als nieuw, zonder gebruikssporen. Het was een gok, kopen via internet zonder te passen, maar ik ben superblij dat ik de gok durfde te nemen! Ik hoef de komende jaren geen nieuwe schoenen meer te kopen :D


8. Daar wordt je toch meteen blij van, dat koppie?! 

=========================================================================================

Blijmakers #5


1. Een gratis ijsje halen bij La Dolce in Coevorden, vanwege de lancering van de nieuwe app. Leuke app met veel kortingen, die ga ik zeker vaker gebruiken. Het weer was fantastisch, ik heb het ijsje met R. gedeeld en we hebben lekker op het terras gezeten met z'n tweetjes. <32. Een nieuwe combinatie van kwark met fruit uitproberen en ontdekken dat het heerlijk is! Magere kwark met frambozen, cacaonibs, kokos, lijnzaad en hennepzaad. Zoet en fris, lekker!
3. Lekker hardlopen met R. mee in de wandelwagen.


 4. Cadeautje van mijn  moeder voor mijn zoons, ze was een weekendje weg en kwam deze té leuke shirtjes tegen bij de Primark. Daar wil ik ook heen binnenkort, ik wil graag een nieuwe zomerjas dit jaar :)


5. Cadeautje van vriendin A., ze kwam dit tegen en moest meteen aan mij denken. De lieverd! Ben ik heel erg blij mee. 


6. Ook voor mij had mijn moeder een cadeautje meegenomen, een kussen van mijn (ons ;)) favoriete merk: Riviera Maison! Past perfect bij mijn fauteuil.


7. De freebies die W. krijgt als hij een training gehad heeft voor zijn werk, vorig jaar een jaarabonnement op Netflix, dit jaar een Dopper fles. Handig!


8. Een superlief kaartje krijgen van vriendin M. Ze weet ook altijd precies op het juiste moment een kaartje te sturen.

8. Door R. geplukte bloemen uit eigen tuin. Staan ook erg leuk op een vaasje inderdaad..


9. Mijn neonkonijn wat ik bij de Albert Heijn heb gescoord voor de helft van de prijs, paascollectie natuurlijk. Maar ook erg leuk wanneer het geen Pasen is!


10. Zelfgemaakt lasagne, zónder pakjes en zakjes gemaakt. Wanneer het mij lukt om een gezonde maaltijd te maken wat mijn gezin ook lekker vindt dan word ik daar heel erg blij van! 

===================================================================================

Blijmakers #4


1. Dat R. vanmorgen het pictobord van L. voor zichzelf ingericht had. Meneer wilde naar de dierentuin. Nou, dan doen we dat! Het was ook de laatste kans die we hadden, het abonnement loopt zaterdag af en is te duur om te verlengen dit jaar. Omdat de auto bijna 4 weken bij de maker staat hebben we de auto van opa en oma geleend, fijn dat dat zo kan! Het was een heerlijke ochtend in de dierentuin met z'n tweeën.
2. Dat mijn conditie goed genoeg is om in een redelijk tempo zo even 21 kilometer hard te lopen. Ik was alleen thuis gistermiddag, dus dan ga ik lekker even lopen. Best trots op mijzelf :D


3. Dat ik goedkoop een larikshouten vloer op de kop heb weten te tikken voor in de blokhut. Het is nogal wat werk, want hij is er niet heel uitgekomen en zat vastgelijmd, maar het lukt W. en mij toch om het zelf schoon te maken, op maat te maken én te leggen. We hebben ruim 1/3 deel erin liggen nu.


4. Leuke en zéér toepasselijke mokken (haha) gekocht bij de Action, voor €1,- per stuk. Ik heb 'm de de kinderen cadeau laten doen aan W., vonden ze alle drie erg leuk ;)


5. Dat mijn kinderen zo blij zijn met een cadeautje van €0,50 van de kringloopwinkel; voor R. een set kralen en voor L. een zakje knikkers. Een plezier dat ze er mee hebben!
R. maakt prachtige kettingen voor zichzelf en voor mij en L. kan eindelijk goed naspelen met Duplo hoe de vuilniswagen de containers leegt op donderdag :D

=========================================================================================

Blijmakers #3

1. L. die vannacht voor het eerst droog is gebleven!!

2. Bij de Karwei superleuke kistjes met bloembollen scoren met 70% korting. De bollen zijn leuk voor in de tuin natuurlijk, maar vooral de kistjes zijn te gek! Één heeft inmiddels een plek op m'n aanrecht, heel handig om de oliën voor het koken in te bewaren :D


3. Van mijn moeder een Riviera Maison emmer krijgen, handig om al mijn grote kookgerei in te bewaren! Hoef ik niet meer te zoeken in meerdere lades en kan ik alles kwijt. Ik heb inmiddels al een behoorlijke collectie opgebouwd namelijk.


4. Laarsjes krijgen via de weggeefhoek. Het is leuk om mensen blij te maken met spullen die je zelf niet gebruikt, maar het is ook erg leuk om wat te krijgen wat jij zelf kunt gebruiken!

5. Naar de Paasbingo gaan met mijn moeder en vrienden en een set mooie mokken winnen van Marjolein Bastin!

6. L. die gisteren voor het eerst naar judo geweest is en het bijzonder goed gedaan heeft. Hij heeft zelfs al meegedaan, mijn dappere mannetje! En dat A. met ons mee wilde, daar ben ik haar erg dankbaar voor. En het kwam ook goed uit, want de auto wilde niet starten.7. Dat de auto die niet wilde starten niet stuk is, maar erachter komen dat hij alleen met de juiste sleutel wil starten. Vriendlief had de sleutel meegenomen naar zijn werk namelijk (handig) en ik raakte behoorlijk in paniek toen de auto met de reservesleutel niet wilde starten. Maar dat lag aan de sleutel, daar zit geen startonderbreking op. Pfieuw!

8. Een film te leen krijgen van R. die dagen later nog door je hoofd spookt. "The life of David Gale", mocht je geïnteresseerd zijn.

==========================================================================================

Blijmakers #2

1. Dat ik de blender van mijn opa en oma mag lenen, omdat de mijne het begeven heeft. Een prachtig apparaat, echt retro uit 1964, maar hij werkt perfect!
Zo leuk dat zelfs het originele receptenboek er nog bij is. "Geachte huisvrouw", is de aanhef in het voorwoord. En in elk milkshakerecept gebruiken ze kilo's suiker. Lachen!


2. Leuke koopjes scoren bij de kringloopwinkel:
 • Een rieten (strand)tas voor €1,-. Die ga ik lekker zelf pimpen, ideeën te over!

 • Een Brabantia brooddoos in mooi pastel oranje, voor €2,95.

 • Een Betty Barclay blousejurk, voor €6,95! Gave achterkant hè, met die knoopjes.3. Mijn gezonde variant op de Optimel yoghurt Griekse stijl Mango, want het is dan wel suikervrij, aspartaam is natuurlijk niet het toppunt van gezond. En ik had maandag 6 mango's voor €1,- gescoord op de markt. Ja echt waar, dat is dus €0,17 per stuk.

Dus:  250 gram magere kwark, 1 mango in stukjes, 1 eetlepel lijnzaad, 1 eetlepel kokosschaafsel, 1 eetlepel hennepzaad, 1 eetlepel zonnebloempitten en 1/2 eetlepel cacaonibs. Hello lunch! Heerlijk zo na het hardlopen, veel eiwitten (=goed) én vult lekker.

=========================================================================================

Blijmakers #1

Heerlijk met z'n tweeën in de cabrio, dakje eraf. Genieten!
In plaats van te blijven hangen in de gedachten waarvan ik somber word en waardoor ik eindeloos lang blijf piekeren, heb ik me voorgenomen om eens op te gaan schrijven waarvan ik blij word. Kijken of ik daar gelukkig van word ;)
Het mooie weer is al een enorme opsteker, de dag begint dus al goed!
Vanmorgen moest ik W. naar zijn werk brengen in Hoogeveen, dus heb ik meteen maar van de gelegenheid gebruik gemaakt om te gaan winkelen met R.
Hij was het niet de hele tijd er mee eens dat ie in de wandelwagen zat, maar tussen de mopperbuien door heb ik nog flink wat leuke koopjes kunnen scoren! Daar word ik blij van; leuke spullen kopen en toch niet te veel geld uitgeven ;)

Zo fijn dat alle grote en leuke winkelketens ook allemaal te vinden zijn in Hoogeveen én dat ze ook mooi op loopafstand van elkaar zitten. Plus dat ik kan parkeren bij W. en daar ook R. kan verschonen, dat vergroot m'n winkelgenot ook natuurlijk. Maar ik vind het een ideale winkelstad.
Dit heb ik gevonden:

Voor L. 3 broeken in maat 122, want hij is in drie maanden tijd al 3 cm gegroeid (en 1 kilo, jeej! Handig die medicatiecontroles elke 3 maanden, zijn lengte en gewicht worden zorgvuldig in de gaten gehouden)! En dus toe aan de volgende kledingmaat. De groene sweatpants met ritsjes bij H&M afgeprijsd naar €7,-, fijn! Vindt hij zelf ook zo lekker zitten, als het aan hem lag draagt ie dat elke dag ;)
Bij Hema de donkerblauwe en blauwe broek, was 2 voor de prijs van 1, dus twee broeken voor €10,-.
Voor mijzelf een heuse designerblouse bij Hema van MOAM, een Nederlands designerscollectief welke speciaal voor Hema een collectie heeft ontworpen. Ook afgeprijsd, van €25,- voor €5,-. Yeah!
En, ook voor mijzelf, een make-overset voor m'n telefoon. Ik ben dol op printjes, vooral de grafische print. Leuk op woonaccessoires, maar ook op je telefoon. Ook voor de helft van de normale prijs, nu €3,-.

Bij Action slaag ik ook altijd wel, ik heb dit maal nieuwe lampenkapjes gekocht, nu in de aanbieding voor €1,69. Past perfect bij mijn inrichting! Een leuk roze bord (I love pink!) met inspirerende tekst ;) voor maar €1,59. Daar kun je het zelf echt niet voor maken.
Voor buiten een insectenhotel, voor €3,99 en vogelhuisje voor €1,29. Laten de bijen en vlinders maar komen!


Bij Xenos een leuk spreukenbord voor aan mijn inspiratiemuur, in de aanbieding voor maar €1,- en twee deurknopjes, €1,99 per stuk. Ik weet nog niet waar ik ze aan ga maken, maar ik kon ze niet laten liggen, zó leuk!


 En nu tijdens het typen van dit blog geniet ik enorm van mijn zelfgemaakte en zeer goed gelukte neonkleurige(!) notenblokjes (voor recept zie post van gisteren) en een kop koffie.

Zometeen komt mijn opa even oppassen op R. zodat ik nog even een stukje kan hardlopen voordat ik L. ga ophalen.

Én vanavond nog borrelen bij A in het vooruitschiet. Wat een heerlijke dag!
Een reactie plaatsen